неделя, 18 март 2012 г.

Рейки - същност и посвещение

Рейки като енергия

Разликата между Ки (енергията на жизнената сила) и Рейки (духовната енергия или универсалната енергия на жизнената сила)


И още - какво е Посвещение и как можете сами да провеждате Рейки.


  • Ки е енергията, която ни заобикаля и прониква всичко
  • Рейки е специфичен обхват или честота на енергията за лечение и самолечение, която работи в хармония с Ки, но е по-висша вибрация. Рейки идва директно от Източника (или Бог, Създателя, Всичко, Което Е) и се направлява от този Висш Интелект за лечение (или възстановяване на целостта) на всичко, независимо дали е одушевено, или неодушевено.
Тъй като Рейки енергията вибрира с много висока стойност, тя обикновено не се вижда с просто око, но приложението й може да бъде засечено с Кирлианова фотография, а някои хора дори я виждат, обикновено като бял/златист поток енергия, подобен на двойно усуканата спирала на ДНК. Но за разлика от Ки, която присъства навсякъде и във всичко, Рейки не потича автоматично през всеки още от раждането. Тя протича само през хората, които са „настроени” към вибрационната й честота. Това настройване или духовна упълномощаване, е пътят, по който лечебната способност на Рейки се предава енергийно от Рейки Майстора на ученика в една свещена церемония, която е жизненоважна част от Рейки курса или семинара.

Свързване с Рейки енергията – духовното упълномощаване

В будизма духовното упълномощаване е познат, но много специален елемент от духовната практика и тъкмо там мъдростта, екзистенциалното познание, прозрение и способности се предават от Майстора посредством мисълта и намерението дълбоко в ума, тялото и духа на ученика.

В Усуи Рейки има няколко духовни упълномощавания, които се предават между различните нива, така че ученикът да има време да се „аклиматизира” към съответните енергийни нива. Обикновено наричаме тези свещени церемонии посвещения или настройки, тъй като те „посвещават” ученика в един нов живот с Рейки (да посветиш означава да въведеш, да започнеш) и го „настройват” към уникалните вибрации на Рейки духовната целебна енергия (да настроиш, означава да хармонизираш). Настройката отваря енергиен канал в ученика, през който Рейки енергията може да протича от Източника, през енергийното тяло на ученика – през теменната, третото око, гърлената и сърдечната чакри – и навън през ръцете му.

Всъщност това настройване „отваря наново” един съществуващ канал в нашето енергийно тяло за просветления ни Аз – нашият Душа/Дух/Висш Аз – онази част от нас, която е винаги и напълно свързана н Източника/Бог/Всичко, Което Е.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашият коментар: