четвъртък, 16 август 2012 г.

За сърцата ни, изпълнени с любов!


Ако отворим сърцата си и погледнем с тях хората до нас, ще видим, че те са ангели, изпратени да ни допълват и правят живота ни по-добър и смислен!

Ако се заслушваме повече в туптенето на нашите сърца всеки път, когато казваме "благородна" лъжа, всеки път, когато правим забележка и винаги когато се караме на децата си или нахокваме набързо родителите си, ще осъзнаем, че нашето сърце е най-добрият метроном, който със силното си туптене и почти задъхан ритъм ни казва: Спри, това не си ти! Това не е добре! Обичай! Така ще бъде по-добре!


Какво ни коства да сме добри? Това, че бързаме да живеем и нямаме време за сантиментални глупости. О, да! Ние сме толкова заети, че не можем да обясняваме спокойно нещата, а вместо това избираме бързата свада. Така ни се струва, че нещата стават по-бързо и по-добре. А дали е така? Задаваме ли си честно въпроса: Как се е почувствал човекът отсреща?
Какво изпитва съпругът ни, когато идва към нас с усмивка, а ние свирепо му крещим, че е наръсил трохи на пода, а детето има петно от шоколад на блузката си и това, разбира се, е негова заслуга! Какво изпитва съпругата, когато цял ден приготвя прекрасни ястия, за да зарадва мъжа си, а той изръмжава едно: Кво има за ядене? - след което цяла вечер ръмжи, пуфти, да, яденето му харесва, но взима, че яде повече, става му тежко и накрая обвинява жена си, че целия свят му е крив! ... Примери много. ...

И вместо да мислим за това, което ни обединява, ние мислим за това, което ни разделя. А защо ли е така? Може би, защото егото ни е толкова силно, че непрекъснато ни нашепва колко сме важни и колко другите трябва да се съобразяват с нас, да ни угаждат и разбира се, да ни обичат! Ами, защо не започнем със себе си? Нека днес съм първият, който ще се отнесе добре с мен!

Да изпробваме това: Аз съм важен и значим и се съобразявам със себе си, харесвам и одобрявам себе си и се грижа добре за физическото и емоционалното си здраве. Аз обичам себе си!

Или поне се усмихнете, а! Действа добре! :)))


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашият коментар: