понеделник, 26 ноември 2012 г.

Медитация върху третото око


Медитацията върху Трето око е техника, която реално работи. Тя не само успокоява ума, но започва пробуждането и изграждането на фина енергийна структура, която е всъщност око. Физическите очи са просто структура от тримерна енергия, която има за цел да възприема третото измерение. Третото око е структура от мултимерна (многоизмерна) енергия, която има за цел да възприема другите измерения. Всеки има трето око, въпреки че то може да бъде развито в различна степен при различните хора.

Медитацията върху Третото око започва разработването на тази структура, както и ви води до състояние в което можете да възстановяване контрола си над него. Тази техника е подобна на мускулна тренировка. Колкото повече тренирате,
толкова по-силен и по-развит мускулът ви ще стане. По същия начин, колкото повече медитирате върху третото око, толкова по-силно и по-развито ще става.

Друг важен коментар тук е, че не-физически същества като Ангели и Водачи действително помагат в структурирането и изграждането на Третото окото и други енергийни центрове. Без тяхна помощ напредъкът ви ще бъде изключително бавен. Така че Третото око е окото, което вижда "Вътре", а също и в други измерения. Възстановявайки контрола си над това фино енергийно сетиво и започвайки развитието му, Вие получавате възможност да погледнете вътре в себе си и навън в други измерения. След като придобиете дори малко контрол над Третото око, Вие ще имате много по-голям контрол над енергийните си центрове. Окото е като ключовете за колата, без ключове колата не върви наникъде.
По същия начин, без третото око ще получите малко контрол върху вашата енергия.


Практиката


• Заемете медитационната позиция.

• Затворете си очите, уверете се, че шията и челюстта са отпуснати и направете няколко дълбоки вдишвания.

• Изпълнете Заземяване и запечатване наАурата
• Сега поставете вниманието си към областта между веждите. Почувствайте усещанията си в тази област. Можете да започнете да се чувствате лека вибрация или чувство на бръмчене. Не се опитвайте да го анализирате, а просто усещайте. Ако не чувствате нищо не се притеснявайте, просто продължете да фокусирате вниманието си в областта между веждите. Ако усещате нещо, можете да повишите силата на осезанието върху усещането (каквото и да е), което ще го усили. Усещане за вибрация, шум в ушите, лек натиск или каквото и да е усещането което чувствате, е етеричната/етерна част на Третото око. Третото око и всички останали чакри са конструкции, съставени от много различни мултимерни сили и енергии. Фокусирайте вниманието си там за няколко минути.
• Сега пренасочете вниманието си от вибрирането между веждите към това, което всъщност виждате (със затворени очи). Може да видите цветове или светлина в различни форми и размери. Каквото и да виждате, просто го осъзнавайте. Изпълнявайте няколко минути.
• Започнете бавно да местите вниманието си от точката между веждите, по права линия към задната част на главата, като спрете по средата. В средата на главата е центърът на третото око.
• Докато държите вниманието си в центъра на Третото око, осъзнайте различните цветове и фигури които виждате. Може да видите цветове да се движат пред вас като облаци, или може би виждате някои геометрични фигури, видения от миналото или бъдещето, или дори може да видите същества от светлина или други нематериални явления. Има безброй възможности за видения. Никои от тях не са лоши, те са част от вашия опит. Не осъждайте и не анализирайте, а просто ги осъзнавайте. Често, когато започнете да мислите за това, което виждате, то ще изчезне. В началото е важно вниманието да се фокусира само върху наблюдаване като свидетел на това което виждате. С течение на времето вие ще придобиете възможността да наблюдавате и да мислите едновременно. В начало обаче, процеса на мислене обикновено ще ви отдалечи от Третото око и визията ще изчезне. Вие може да наблюдавате светлината и/или картините толкова дълго, колкото искате.

• Тогава започнете да осъзнавате/да се фокусирате върху фона на това, което виждате. Това се нарича пространството на Третото око и обикновено е черно, тъмно лилаво, синьо или някъде по средата. Има известно сияние в пространството независимо от цвета. Преди се фокусирахте върху светлината, а сега добийте представа за фона. Като правите това, позволете си да се потопите по-дълбоко в него. Там осезателно трябва да присъства усещането за обширност.
• След като започнете да чувствате, че сте дълбоко в това пространство (фон) се опитайте да усетите вашето тяло (от това състояние ). Може да изглежда, че наистина цялото ви тяло е пълно с пространство.
• В този момент просто останете в пространството за толкова дълго, колкото искате. Това място е където голяма част от алхимична трансформация и работата се върши. Много други практики разчитат на него. След като успеете да достигнете дълбоко в това пространство, вие Наистина медитирате и възможностите за по-нататъшно духовно пробуждане стават достъпни. Пробуждането на Третото око е като поставяне на ключа в колата и ще можете да започнете да контролирате своите енергии. 

В края на медитацията трябва да обърнете процеса (да извървите пътя обратно) и след като настроите вниманието към усещането за вибрацията между очите за малко, изпълнете Заземяване. Можете да отворите очите си и да продължите с Вашия ден.

Източник: http://metamorphnow.net


1 коментар:

Вашият коментар: