петък, 12 октомври 2012 г.

Заземяване


Заземяването е от жизненоважно значение за духовна трансформация. Ако желаете да въплътите духовни сили във физическо тяло, трябва да сте в състояние да ги заземите в тялото си. За работата на вътрешната алхимия и духовна трансформация е необходимо ...
... да се въплътят астрални сили в тялото и да останат там по време на медитацията. Някои хора могат да постигнат блажено състояния на съзнанието като излизат от тялото си докато медитират и това е приемливо. Но ако това е всичко което се прави, възможността за въплъщението на духовни сили по време на обичайната съзнателност(бета честота) е твърде малко. Много духовно търсещи хора са били в състояние да постигнат изключително високи състояния на съзнанието с медитация в продължение на дни, месеци или дори години в различни храмове или изолирани райони. И все пак, когато те се върнат обратно в обществото, натрупания опит остава нищо повече от само спомен.
Причината за постиженията им е, че те са се извисили отвъд земната си енергия като са се изключили от нея и затова не са действително трансформирани. Когато се върнат в обществото и към стария начин на живот, тяхното съзнание се срива от висотата на екстаза в същото непросветено енергийно тяло.
Техниките тук имат за цел да трансформират и очистят лошите части на енергийното тяло, така че духа и други сили да могат да се ‘заземят’ в него. Целта не е някакво просветено състояние по време на дълбока медитация, а действително въплъщение на духовните сили. За този тип вътрешна работа, ‘заземяване’ е абсолютно задължително.

Практиката
Седете в позицията на медитация с изправен гръб, затворете очите си, отпуснете врата и челюстта и поемете няколко пъти дълбоко въздух.
Мъжете поставете вниманието си върху Перинеум точката (основната чакра), която е разположена в основата на тялото ви между чатала и ануса.
Жените поставете вниманието си върху втората Чакра наричана още сексуален център, разположена 2 -5 см. пъпа и 2-5см вътре в тялото. Вие трябва да се опитате да увеличите вниманието/концентрацията си в тази точка за няколко минути. Забележете какво чувствате.
Сега от тази точка визуализирайте нишка, която ви свързва през земята със центъра на планетата. Представете си, че нишката е прикрепена към центъра на земята, към огромен метален кристал. Усетете притегателната сила на тази връзка, почувствайте как ви дърпа надолу от основната Чакра при мъжете и половата Чакра при жените.
Вие трябва не просто да визуализирате с мислите си, вие трябва наистина да го чувствате с телесните и с фините си осезания.
Тази връзка е вашата заземителна връзка и е изработена от не-физически субстанции. Трябва да бъде в състояние да я чувствате и да я контролирате. Трябва да се подчертае, че тази практика не е предназначена да бъде чисто визуална или чисто психическа (мисловна), но трябва действително да се почувства какво се намира там и да сте в състояние да го контролирате.
Чувствайте как тази нишка ви дърпа надолу и увеличете притегателната сила. Точно както съзнателно съкращавате мускулите си при вдигане на нещо тежко, така можете да управлявате и тази връзка като енергичен мускул.
Забележете какво се случва с енергията ви когато по-дълго се съсредоточите върху заземяващата връзка. Усещането плътно ли или по-разсеяно? Можете да започнете да чувствате някои дълбоки емоции да се вливат в съзнанието ви, тъй като практикуването дори само на Заземяване ще доведе до резултати. Много често именно тези дълбоки емоции ви пречат да усетите тази връзка на първо място.
Колкото повече се упражнявате, толкова по-реално ще усещате тази нишка/връзка и ще достигнете по- голям контрол на вашата енергия. Тази практика трябва да бъде изпълнявана в началото и края на всяка медитация или духовна практика. Скоро ще бъдете в състояние да усещате своята връзка навсякъде и по всяко време. Няма да се наложи да затворите очите си и ще можете да се заземявате навсякъде и по всяко време. Можете дори да се отдадете на ежедневните си дейности, като същевременно продължавате тази практика. В действителност може да се настроите на честотата на връзката си да я чувствате в различно време през деня. Колкото повече я упражнявате, толкова по – осезаема тя ще става.

Източник: http://metamorphnow.net

ВИЖТЕ ТЕХНИКА ЗА ПСИХИЧНА ЗАЩИТА

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашият коментар: