петък, 12 октомври 2012 г.

Психична защита

Огромна част на населението се нуждае от Психичната защита. Често енергиите ни са не добре съдържани и много хора са отворени към чужди енергии (други хора, звездни и/или отрицателни). Ако ние не упражняваме съзнателно контрол и не защитаваме нашите енергийни тела има голяма вероятност нежеланите енергии да влязат и да останат във аурата ни. След като сме постигнали определена степен на Трансформация и енергийните ни тела са били... 
прочистени, по-високата вибрация естествено ще отблъсне тези нежелани енергии. Дотогава обаче и особено по време на процеса на прочистване е много важно да се използват някакви техники на защита. Защо да прахосаме време преработвайки чужди емоции?

Без Заземяване и Запечатване на нашата енергия, ние с лекота поемаме чужди емоции без да усетим и си мислим, че са наши!
Създаването на плътна обвивка около аурата е чудесна мярка и трябва да бъде използвана ежедневно – преди и след края на всяка медитативна практика от каквото и да е естество. 
 
Затваряне на аурата

Аурата е многомерна структура, съставена от различни енергии, обхващащи човешкото тяло и простиращи се извън него в различна степен, като степента на разширение зависи от настроението, средата и други вътрешни и външни обстоятелства. Ако вие допуснете аурата ви да бъде незащитена всред тълпата, твърде лесно може да абсорбирате различни енергии от други хора и от заобикалящата ви среда. Вие можете дори да чуете мислите на други хора и да усетите чувствата им. Параноята е почти винаги придружена с липса на психична защита и твърде отворена аура, която може дори да има дупки/липсващи енергийни елементи в структурата си.

Много „духовни“ хора имат проблем с твърде отворената си аура и може да се окаже твърде неприятен престоя на места пълни с хора поради изобилието на вредни енергии на такива места. Ф
акт е че много от астралната субстанция около земята, както и мисловните форми идващи от други хора са твърде негативни и дори вредни за здравето. Просто защото енергията идва от вашия мъж или жена, не означава, че е добра или че вие трябва да я приемете. Когато напреднете с вашето духовно развитие, това ще стане много явно и вие ще бъдете способни да решите каква енергия пускате в себе си/аурата си и каква не. С научаването да запечатате аурата си вие също така ще бъдете способни да усетите контрола върху нея, така че когато сте сред природата или правите любов ще можете да се отворите и да получавате енергия.

Практиката

Седнете в медитационната позиция, както е описана в Техниката за заземяване. Затворете очи, отпуснете врата си и челюстта и поемете няколко пъти дълбоко въздух.

Изпълнете Заземяващото упражнение.

Фокусирайте вниманието си върху чакрата разположена
на ниво слънчев сплит (всички чакри са приблизително в средата на тялото по вертикалната ос). Тази чакра регулира аурата ви и е основна точка на енергиен трансфер от тялото към аурата навън. Когато някой си кръстосва ръцете по време на конфронтация, или в някаква друга ситуация, то е защото той се опитва подсъзнателно да блокира енергията си като покрива слънчевия сплит.Постепенно се потапяйте по-дълбоко и по-дълбоко в усещането за тази точка и вижте как се чувствате. Изпълнявайте няколко минути.
Сега изнесете осезанието/усещането си извън тялото и опитайте да почувствате аурата си. Също както заземителната ви връзка аурата съществува наистина и може да бъде почувствана. Вашата аура може да се простира далеч от тялото ви, вероятно изпълваща цялата стая, но може и да е ограничена доста близо до тялото ви.
След като успеете да почувствате къде е аурата ви, опитайте се да я кондензирате (свиете) или да я разширите във форма на яйце, удължавайки я на около 2 или 3 метра от тялото си.  
Трябва да използвате и двете – да чувствате енергията, както и да визуализирате, за да създадете яйцевидната форма. Причината за това е, че бидейки многостранна структура, Аурата има Етерично (Етерно) или Chi измерение, което е най-добре контролирано чрез кинестетичните сетива. Аурата има също и по-високи - Астрално и Духовно измерения, които се контролират най–добре чрез визуализация и чрез фините сетива.
Сега визуализирайте дъжд от златна или жълта светлина да се влива във вашата Аура и да я изпълва със светлина.
След като сте напълнили Аурата си със златна светлина, запечатайте повърхността и с виолетова светлина. Запазете тази визуализация за толкова дълго, колкото искате. Почувствайте ефекта на тази практика със тялото и емоциите си.
Можете да практикувате запечатване на вашата аура, когато пожелаете и вие скоро ще станете много опитен.

Чрез използването на тази практика може да откриете, че усещате част от вашата аура много слаба или може би дори има дупки или разкъсвания.
Ако наблегнете на описната по - горе практика, особено на златната и виолетова светлина, всички недостатъци на Аурата неизбежно ще бъдат излекувани от корен. Виолетовата Светлина помага да се изгарят и пречистят по-ниски астрални енергии и дава допълнителна защита от външната страна, докато Златната светлина помага за прочистване, възстановяване и повишаване на вибрациите на Аурата. Дългосрочните ползи могат да бъдат поразителни.

Източник: http://metamorphnow.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашият коментар: